-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 Отличия за малките футболисти на ДГ "Биляна" в ежегодния турнир на ДФК "Шампион" с участието на деца от детските градини в гр. Ямбол:

І място за момчетата от Втора възрастова група;
ІІ място - момчетата от Трета възрастова група;

ІІ място - момчетата от Четвърта възрастова група.
Индивидуални награди:

Борислав Иванов от група "Пчеличка" ,Пресиан Янев от група "Смехорани", Гавраил Костов и Мартин Панайотов от група "Бонбон" са отличени с грамоти за голмайстор на турнира в съответната възрастова група.

Като мажоретки между футболните срещи се включиха и момичетата от ДГ "Биляна", които посещават ДПУ по модерни танци.
Браво, деца! Гордеем се с вас!

 

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В ДГ "БИЛЯНА"

Уредникът в Исторически музей - Ямбол Христина Женкова представи пред децата от четвърта подготвителна група презентация на тема "Знамето ни е трицветно".
Възпитаниците на детската градина се запознаха с историята на българския трибагреник и как той е вдъхновявал стотиците хиляди герои, дали живота си за свободата на България.
Децата представиха програма от патриотични стихове и песни.


 
 
 
Изложба от сурвакници, изработени от децата на ДГ "Биляна" и техните родители.
Инициативата е част от програмата на детската градина за приобщаване на децата към българските народни традиции и обичаи.
Благодарим Ви!

 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

От началото на учебната 2017/2018 година като логопед в ДГ „Биляна” е назначена Даниела Кирова Анева. Основна цел на логопедичната работа, която се реализира чрез диагностична, корекционно – терапевтична и консултативна дейност, е превенцията на обучителните затруднения при деца с комуникативни нарушения.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

За осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие на децата, през учебната 2017/2018 година в ДГ „Биляна” са сформирани следните клубни форми и школи за занимания по интереси:

Клубни форми, ръководени от педагогически специалисти на детската градина, без заплащане от родителите:

 • Изобразително изкуство

 • Приложно изкуство

 • Вокална група

 • Театър

Допълнителни педагогически услуги – школи и секции, ръководени от външни специалисти, със заплащане от родителите:

 • Английски език

 • Народни танци

 • Модерни танци

 • Футбол

 • Карате


   

  От 01.01.2017г. започна кампанията за прием на документи за записване на децата, родени през 2014г. в Първите възрастови групи на ДГ „Биляна“ за новата учебна година.

През учебната 2017/2018г. в ДГ „Биляна“ ще се приемат деца в 2 Първи групи - „Слънце“ и „Усмивка“

  Приемът е регламентиран с Наредба на Общински съвет – Ямбол за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в ДГ на територията на община Ямбол.

Ето важните моменти и срокове за приема в ДГ „Биляна“:

- Заявленията за записване в Първа възрастова група и другите необходими документи се подават в ДГ в срок до 31.05.2017г.;

- До 15 юни на сайта на ДГ „Биляна“ ще бъде обявено класирането и публикуван списъкът на приетите в Първите групи деца;

- До 30.06.2017г. родителите/настойниците трябва да запишат децата си в ДГ „Биляна“, като попълнят декларация по образец;

- След сформиране на групите свободните места се обявяват на 01.07.2017г.. и след това в началото на всеки следващ месец.;

- Заявления за прием в Първа възрастова група могат да се подават и след определения срок, като приемът се осъществява в зависимост от свободните места и по реда на постъпване на заявленията;

   Децата от Втора, Трета и Четвърта възрастови групи се приемат целогодишно в ДГ „Биляна“ при наличие на свободни места.

  Моля, запознайте се с Наредбата за приема в ДГ на територията на община Ямбол, защото е важно да знаете критериите и необходимите документи за участие в класирането.

 Директор: Ваня Станева-Райчева

046 / 66 94 75 , 0895 599 613